Няколко съвета при пътуване на стоп

Няколко начина бързо да хванем стоп.

Travel Steps 4258 17-03-2014

Пътуването на стоп съществува навярно откогато е създаден автомобилът масово производство. През последните години пътуването на стоп като че ли набира все по-голяма популярност. Преди всичко пътуването на стоп е свобода. Не сте вързани за превозно средство и по всяко време може да промените крайната си цел. На второ място спестявате пари - високите цени на горивата не ви засягат, а и не е нужно да заделяте пари за поддръжка. Или пък просто искате да срещнете различни хора в някоя чужда държава? Ако кимате одобрително при прочитането на горните редове, то тази статия е точно за вас!

 

1. Вземете със себе си добра карта

Дори във века на високите технологии една карта винаги ще ви е от полза. Картата трябва да е добра, точна и колкото се може по-подробна. Не пестете пари тъй като няколко лева отгоре може да ви спестят много време и нерви. Картата също така трябва да е джобен размер и да не е тежка. Преди да поемете на път използвайте картата няколко пъти, за да свикнете да се ориентирате с нея. 

 

2. Направете си табелка

Как да уведомите идващите насреща коли накъде отивате? С табелка разбира се! Вземете парче картон и напишете дестинацията, до която искате да стигнете. Бъдете креативни. Колкото е по-веселяшка табелката толкова е по-вероятно някой шофьор да да ви качи.

 

3. Намерете добро място

Горните съвети ще са безполезни ако чакате на някое безлюдно място. Подберете възможно най-натовареното място, с най-голям поток от хора и автомобили. Задължително бъдете в посока на движението - трудно ще убедите някой да направи обратен завой. Най-добрите места са големите бензиностанции и изходите на градовете. Важно е да помните, че не трябва да гледате на другите стопаджии като на конкуренция. По-добре заговорете някой - може да ви даде ценен съвет, да се окажете в една посока или пък даже ако хване стоп преди вас - да ви покани.

 

4. Външен вид

Външният вид е от голямо значение когато се опитвате да хванете стоп. Оставяйки на страна притесненията у шофьорите и стопаджиите "на какъв човек ще попаднат", външният вид може да ви спечели бързо безплатен билет до целта ви. Не носете слънчеви очила - това прави вас загадъчни и повечето шофьори не биха рискували да качат непознат, чието лице не могат да видят. Важно е да направите зрителен контакт с водача, докато колата идва към вас. Така увеличавате шанса си той да спре и да ви качи.

 

5. Пътувайте по двойки

По двойки винаги е по-добре. Разбира се, че по-лесно се намира място за сам човек, но самотата няма как да ви бъде приятел когато сте в чужбина. Хубаво е да имате компания, с която да споделите пътуването и ... чакането. А и ако сте с другар и попаднете на недоброжелател ще има кой да ви пази гърба. От друга страна пък ако сте трима или повече пътуването на стоп може да се окаже близко до невъзможното. Оптималният вариант е да пътувате по двама.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Няколко съвета при пътуване на стоп:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори