Топ дестинации за 2013-та година

Няколко страни, които да посетите през 2013 година

Travel Steps 4423 03-01-2013

Е, 2012 година официално приключи. Да се готви 2013-та! Сигурно се чудите защо препоръчваните дестинации се променят за всяка изминала година. Отговорът е прост: туризмът е бързо променящ се и докато едни дестинации стават скучни, други предлагат на посетителите си нещо ново, по-екзотично и на по-добра цена. От топ дестинациите за 2013 г. отпада Дубай. Дубай може би премина зенита си и сега се е превърнал в поредния пренаселен и скъп град, в който няма нищо ново последните две години. Как при наличието на единствената ски писта в пустинята, най-високата сграда в света Бурж Халифа и един от най-луксозните хотели в света Бурж ал Араб, е възможно градът да е "скучен". Всичко идва от психологията на туристите. Хората обичат да пътуват и предпочитат да отидат на почивка на различно екзотично място всеки път (Е, разбира се, ако някоя дестинация не ги е впечатлила особено). А след като Дубай не предлага нищо ново, то неминуемо ще има и отлив на туристи. Но нека да продължим нататък към няколкото топ дестинации за 2013 година!

 

Хърватска

Ще започнем от Хърватска (често наричана и Хърватия), тъй като е най-близко до нас. През последното десетилетие се влагат огромни средства за да стане Хърватска по-привлекателна за туристите. Страната има богата история и прекрасна природа, която хърватите ценят и опазват. Зимата няма да е най-подходящия сезон, така че изчакайте поне до пролетта. Хърватска става все по-популярна сред туристите и според много хора 2013-та ще е страхотна година за туризма. В нея ще може да видите всичко - от средновековни замъци до прекрасни плажове. Докато в старинните градове Сплит и Загреб може да обикаляте с часове исторически паметници и красиви катедрали, то на бреговете на Далмация ще се насладите на спокойствие и идилични плажове.

 

Япония

Бързо се пренасяме на другия край на света, в Страната на изгряващото слънце - Япония. Въпреки че Япония и културата й винаги са били притегателни за туристите, страната не е от топ дестинациите за почивка. Една от причините са високите цени, високата цена на престоя в Япония, както и последиците от земетресението през март 2011г. Досега. Япония полага големи усилие да върне туристите обратно (въпреки разрушенията) и започва да жъне първите успехи. Страната на изгряващото слънце има много неща, които да покаже на посетителите си. Япония е с хилядолетна история, видяла и превъзмогнала много трудности, сега културата и паметниците й са достъпни за всеки посетител. В Япония ще имате възможността да разгледате освен храмове и архитектура (както и страхотно уредена инфраструктура!), ами и красива природа - планини, острови, водопади и национални паркове.

 

Мианмар

Мианмар, позната още като Бирма е в континенталната част на Азия и по-точно в Югоизточна Азия. Мианмар е разтърсвана от десетилетия военни действия из джунглите, което е повлияло изключително негативно на туризма в страната. След скорошните промени, Мианмар поема уверено по демократичен път. Част от реформите е и промяната на името - от Бирма на Мианмар. В последно време Мианмар все повече попада в полезрението на туристите и туристически агенции започват да организират вече посещения на страната. Отивайки в Мианмар ще се върнете назад във времето. Ще видите как са живеели хората от Югоизточна Азия преди десетилетия, тъй като все още не е достигнала нивото на развитите азиатски страни. Туризмът в Мианмар бележи ръст и точно заради това е в списъка с топ дестинации за 2013.

 

Колумбия

Най-големият проблем за туризма в Колумбия е престъпността и големия брой отвличания на туристи. Както в Мианмар, така и в Колумбия нещата се променят към по-добре в последните години. Правителството полага големи усилия да защити посетителите и това дава резултат. Страната не е скъпа и до нея лесно може да се стигне, все пак Богота е сред най-големите градове в Южна Америка. Колумбия ще ви очарова с историческото си наследство, уникалната си култура. Архитектурата и самата градска атмосфера също е привлекателна за туристите. Ако все още се чудите къде да отидете през 2013-та година, Колумбия е страхотно предложение за почивка. Колумбия напълно заслужава позицията си за топ дестинация за 2013 година.

 

Еквадор

Нека да останем в Южна Америка и по-точно в Еквадор. Всъщност, какво по-хубаво от това да съчетаете две топ дестинации за 2013 година в едно пътуване? Еквадор и Колумбия граничат една с друга, а столиците им (Кито на Еквадор и Богота на Колумбия) отстоят на малко над 700 километра. Островите Галапагос в Еквадор винаги са били като магнит за туристите. Освен тях имате възможността да посетите множество национални паркове, гъсти джунгли, както и вулкани. Еквадор е сравнително евтина за почивка дестинация, което придружено с подобряващите условия за туристите добавят два много сериозни плюса. Еквадорската култура също заслужава внимание!

 

Танзания

Танзания е сред най-популярните туристически дестинации в последно време и нормално да е сред топ дестинации на 2013 година. В миналото туристите посещаваха Танзания единствено като допълнение към почивката им в Кения. Сега Кения среща сериозен конкурент в лицето на Танзания за топ дестинация за сафари. Освен сафари, на вниманието на по-издръжливите туристи е и най-високият връх в Африка - Килиманджаро. Страната е спокойна, без висока престъпност (нещо важно за страна от Африка), а ниските й цени довеждат все повече и повече посетители. Определено Танзания е най-доброто предложение от Африка за 2013 година!

 

Победителят в топ дестинации за 2013 година - Куба

Макар и това да не е класация със състезателен характер (най-малкото защото всяка страна си има своите уникални красоти), може спокойно да кажем, че Куба е най-горещото място за 2013 г. Не само защото е красив тропически остров, ами и заради прекрасните си плажове и архитектура. Страната ще привлече огромен брой посетители и заради скорошните промени в политиката им към САЩ - американските туристи ще могат свободно да посещават Куба. Най-големият плюс на Куба са ниските цени и запазения й вид, като страна от 50-те години на миналия век. На този тропически остров, насред Карибския басейн има нещо романтично, привличащо туристите. Препоръчваме ви Куба за почивка - столицата Хавана и курортът Варадеро ще ви пленят!

 

Послепис: Ако се чудите къде да отидете идните месеци помислете за Рио де Жанейро. През февруари и март Карнавалът в Рио де Жанейро е във вихъра си. Независимо от тенденциите, по това време на годината Бразилия и Рио са най-желаните места за посещение от туристите! Имайте предвид, че по това време престоят в Рио де Жанейро е и най-скъп, цените са приблизително с 50% нагоре.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Топ дестинации за 2013-та година:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори