Тонга

Австралия и Океания
Тонганска панга (TOP)
+11 часа
240 V

Пари и валута в Тонга

Валутата в Тонга е Паанга. В страната се приемат плащания с кредитна карта, но не разчитайте изцяло на нея.

 

Бакшиши в Тонга

Както в останалата част от Полинезия, така и в Тонга бакшишът не е нещо задължително, нито нужно. В някои отбрани, изискани ресторанти, може да оставите малък бакшиш, но не и извън тях. Това не важи, когато присъствате на танци - запасете се с дребни банкноти и ако ви допада, дайте от тях на танцьорите.

 

Говорими езици в Тонга

 В Тонга има два официални езика. Това са тонгански и английски. В големите градове и туристически райони лесно ще се разберете с местните на английски.

 

Щепсели и контакти в Тонга

Контактите и щепселите в Тонга са по стандарта за Австралия и Океания. Ще ви е нужен специфичен накрайник, който ако не намерите в България, може да закупите на място, в Тонга. Напрежението на мрежата е 240V, 50 Hz.

 

Часова разлика между България и Тонга

В Тонга не се употребява лятно време. Часовата разлика между Тонга и България е +11 часа.

 

Още информация за Тонга

  • Виза за Тонга: Не ви е нужна виза за престой в Тонга под 30 дни.
  • Тонга е бивша британска колония и може би заради това движението е от лявата страна. Преди да пресечете винаги се оглеждайте и на двете страни.
  • В неделя магазините и ресторантите са затворени, а транспортът е спрян. Този ден жителите на Тонга ходят на църква и е необходимо туристите да се съобразяват с това.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Тонга:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори