Най - посещаваните места в Бразилия

  1. Копакабана

  2. Рио де Жанейро

Бразилия

Южна Америка
Реал - R$ (BRL)
От -7 до -5 часа
110V / 240V

Бразилия е най-голямата държава в Южна Америка и петата по големина в света. Бразилия е бивша португалска колония, която получава независимост в началото на 19ти век, но до ден днешен запазва добри отношения с Португалия. През последните няколко десетилетия бразилската икономика бележи изключително бързо развитие. В Бразилия са открити залежи на петрол и на други важни природни ресурси, които носят голямо предимство на икономиката й. Най-известната стока, която Бразилия изнася е кафето, като тя е най-големият кафе производител в света.

Бразилският климат е изключително разнообразен, вариращ от екваториален до умерен и субтропичен в южните части на страната. Навсякъде в Бразилия влажността е голяма, което е нещо обичайно предвид факта, че голяма част от територията на Бразилия и е заета от тропически гори. Северната част на страната е изцяло заета от река Амазонка и Амазонската джунгла.

Бразилия е предпочитана дестинация за почивка сред останалите държави в Южна Америка. Бразилия и известна по света със своите спортни постижения – главно във футбола, но и във волейбола. През 2014 г. ще се проведе Световното първенство по футбол – уникално събитие, очаквано над 60 години от бразилците. Световното първенство несъмнено ще доведе в страна голям брой туристи, които освен да гледат световното ще отидат и за почивка в Бразилия. В цялата страна текат ремонтни дейности по обновяване на инфраструктурата и улеснение на пътуването през страната.

Несъмнено най-известният бразилски град е Рио де Жанейро. В него са събрани много световни туристически забележителности. В Рио де Жанейро се намира най–известният стадион в света – Маракана. Почти всяка почивка в Рио включва обиколка на стадиона, но ако се разходите малко из града е сигурно, че ще откриете местни екскурзоводи, които могат да ви организират посещение на футболна среща на Маракана. Голяма част от туристите идват в Рио, заради ежегодния и световноизвестен Карнавал в Рио де Жанейро. По това време на годината градът е препълнен с туристи, навсякъде по улиците има хора и от всеки ъгъл се чуват самба ритми. Определено, това не е най-подходящия момент от годината, ако искате да се отдадете на почивка в Рио де Жанейро! В Рио се намира и най–известният плаж в света – Копакабана. Копакабана е около 4 километра брегова линия, близо до центъра на града и изключително посещавано място от туристите. През нощта избягвайте да ходите по плажа, особено по самия бряг. Плажът е около стотина метра широк,  а по него вечер се събират местни престъпници, джебчии и други. Мястото е неосветено и това го прави изключително опасно за чужденците. Като цяло, винаги бъдете нащрек в Рио, особено нощем.

Ако сте в Бразилия заради забавления и нощен живот, то се насочете към почивка в Салвадор. Салвадор е най-големия град по североизточното крайбрежие на Бразилия. Известен е с местния карнавал по улиците, както и с прекрасните си плажове. Градът е известен сред бразилците и чужденците като „Градът на щастието”. Тук ще откриете голямо разнообразие от хотели и заведения и определено няма да скучаете!

В Южна Бразилия се намира един от най-впечатляващите водопади – Водопадите Игуасу. Намират се на границата между Бразилия и Аржентина, като местните екскурзоводи предлагат посещение на водопадите и от двете страни на границата. Водопадите са изключително живописни, особено през дъждовния сезон, когато реките Игуасу и Парана са най–пълноводни.

 

Пари и валута в Бразилия

Официалната валута в Бразилия е Бразилски реал. Може да обмените валута в хотела и летището, но курсът често е неизгоден. Най-добре е да обменяте пари в обменни бюра. В Бразилия може да платите почти навсякъде и с кредитна карта, но много търговци биха ви направили сериозна отстъпка ако има кажете, че ще платите в брой. Имайте предвид, че еврото не е разпространена валута в Бразилия, така че се запасете с щатски долари.

 

Бакшиши в Бразилия

В Бразилия не е възприето да оставяте бакшиш. Обикновено, в ресторантите към сметката е добавена такса за обслужване в размер на 10%. Ако към вашата сметка не е посочено такова нещо не се притеснявайте да не оставите бакшиш.

 

Говорими езици в Бразилия

Официалният език в Бразилия е португалски. Бразилците почти не говорят друг език - нито испански, нито английски. Дори в хотелите рядко ще откриете хора, говорещи английски език.

 

Щепсели и контакти в Бразилия

Електиречското напрежение (и съответно контактите) зависят в кой щат в Бразилия се намирате. В едни напрежението e 110V, а в други - 240V. Най-добре е да пътувате с адаптер и универсален накрайник. При покупка на елктроуреди от Бразилия се уверете, че работят с напрежение от 240V.

 

Часова разлика между България и Бразилия

Часовата разлика между Бразилия и България отново зависи от това, в кой щат сте на почивка. Западните щати на Бразилия са на -6 часа от България, а Източните (включително Рио де Жанейро и Сао Пауло) часовата разлика е -5 часа. В Бразилия има лятно часово време, което също трябва да бъде взето под внимание.

 

Още информация за Бразилия

Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Бразилия:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори