Бурж ал Араб - хотелът за милиони

Интересни факти за Бурж ал Араб - една от забележителностите в Дубай

Travel Steps 32123 14-10-2012

Бурж ал Араб е един от най-известните хотели в света и една от най-големите забележителности на Дубай. Дълги години Бурж ал Араб е лицето пред света на малкото арабско емирство. Част от пакетите за почивка в Дубай предлагат разглеждане и дори обяд в Бурж ал Араб и това допълнително носи реклама както на хотела, така и на Дубай.

Около тази сграда има много митове и също толкова факти. Един от митовете е за популярното определение, че “Бурж ал Араб е седемзвезден хотел”. Това не е така. Както се знае хотелите са до 5 звезди, докато това определение идва от мнението, че Бурж ал Араб предлага такъв лукс, че не само засенчва петзвездните хотели, ами и ги изпреварва с две звезди!

Хотелът разполага с 202 апартамента, като най-малкият е 169 квадратни метра, а най-големият - 780 квадратни метра. Апартаментите са разположени на 28 нива, като всяко ниво е на два етажа. Бурж ал Араб е висок 321 метра, което го прави четвъртият по височина хотел в света.
Бурж ал Араб се слави и като един от най-скъпите хотели в света. Една единствена нощувка в него ще ви струва между 11000 и 45000 щатски долара, а нощувка в Кралския апартамент ще дръпне от джоба ви около 19 000 долара. Кралският апартамент е и класиран на 12то място в категорията най-скъпи хотелски апартаменти в света. Естествено, цените в Бурж ал Араб се променят постоянно и може да очакваме хотелът да влезе дори в топ 10 по цени!

Друг интересен факт за Бурж ал Араб е, че хотелът е в морето на 280 метра от брега. За основа е изграден изкуствен остров. За да бъде укрепен островът, са изляти 240 на брой 40 метра високи бетонени стълбове. Строежът на хотела продължава около 6 години. За построяването му са изразходвани около 9 000 тона стомана и 70 000 кубически метра бетон. Цялата цена на проекта е около 650 милиона долара.
На 210 метра над морското равнище се намира и широката 24 метра в диаметър хеликоптерна площадка - идеално място за пристигане на важните гости в хотела!

Бурж ал Араб разполага и с два феноменални расторанта. Единият е панорамен и се намира на 200м. височина, а вторият - под водата. До втория ресторант се стигна чрез малка подводница за около три минути.


Къде се намира Бурж ал Араб

Бурж ал Араб се намира на известния плаж в Дубай Джумейра. Джумейра е на около 15 км. от центъра на града. Най-лесно си стигна до Бурж ал Араб, разбира се, чрез такси.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Бурж ал Араб - хотелът за милиони:

Източник на снимки: www.allaboutskyscrapers.com/property/burj-al-arab

Източник: wikipedia.org

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори