Съвет: Как да преварим вода сред природата

Вероятно на всеки турист му се е налагало да свари вода сред природата

Travel Steps 3959 18-10-2012

Вероятно на всеки, поел на по-продължителен поход сред природата, му се е налагало да превари вода. Сваряването на водата нещо много важно, а понякога и животоспасяващо. Туристите рядко носят със себе си подходящи съдове, в които да сварят вода и точно заради това ще ви покажем един от начините да го направите с подръчни средства!

Този трик не е нещо ново - вероятно се използва откакто хората са започнали да навлизат по-дълбоко сред природата в търсене на улов или нови територии. Трябват ви няколко основни неща: подходящ дънер, няколко камъка и разбира се огън.

 

Нека започнем!

Първо - намерете подходящ дънер. Дънерът не трябва да е гнил, нито пък да има дупки. Също така в сърцевината на дънера трябва да има достатъчно голяма дупка, в която да сипете нужното ви количество вода. Можете и вие да си издълбаете, стига да имате с какво и дървото да е здраво. Запалете огън на подходящо място - внимавайте винаги когато сте сред природата и боравите с огън. Винаги обезопасявайте мястото и внимавайте да не прехвръкнат искри и да прерастне в пожар! Сложете няколко камъка в огъня така, че да се нагорещят силно. През това време напълнете дънера с вода. Когато камъните в огъня се нагорещят ги извадете и ги сложете във водата. Сложете толкова камъни, колкото са нужни за да кипне водата. Може да преместите горещите камъни например с ръкавици, кърпа или подръчни средства. При всички случаи внимавайте, тъй като камъните са горещи, вземете нужните мерки за безопасност! Все пак тя е на първо място.

След като водата кипне я сипете в подходящ съд - бутилка или манерка. Това е - вече имате преварена вода, готова за ползване!

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Съвет: Как да преварим вода сред природата:

Източник на снимка: http://survivall.blogspot.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори