Тайните места на София - улица Малко Търново

Чували ли сте за улица Малко Търново?

Travel Steps 11451 25-08-2013

Често София е възприемана единствено като столица и най-голям град в България. Дори софиянци не познават добре всичките столични музеи, градинки и интересни места в София. А те са много и заслужават внимание както на посетителите на града, така и на неговите жители. Тази статия няма да е много дълга - също като улица Малко Търново в София.

 

Защо причисляваме улица Малко Търново сред тайните места на София?

Всъщност, улица Малко Търново дори не е улица, или поне не в пълния смисъл на думата. Дълга е малко над 60 метра и по нея не могат да преминават автомобили. Малко Търново се намира в идеалния център на София - непосредствено до жълтите павета, БНБ, Царския дворец и Царската градина. В днешно време свързва улица Московска и булевард Дондуков и е изцяло пешеходна. На практика малката уличка прави пряка връзка между Градинката пред Народния театър и северната част на центъра. Така не се налага да обикаляте през площад Независимост и Народното събрание. Тук се крие и тайната на улица Малко Търново. Не много хора знаят този пряк път и често правят голяма обиколка на центъра, за да стигнат до булевард Дондуков.

 

Къде се намира улица Малко Търново (карта)

улица Малко Търново, София - карта

 

Картата е на централната част на София. В зелено е очертано разположението на улица Малко Търново. Червеният триъгълник е частта на Градинката пред Народния театър, откъм Царския дворец.

 

Още статии за София

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Тайните места на София - улица Малко Търново:

Заглавна снимка: programata.bg

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори