Френска Полинезия

Австралия и Океания
Френски тихоокеански франк (XPF)
От -12 до -11 часа
220 V

Пари и валута във Френска Полинезия

Валутата във Френска Полинезия е Френски тихоокеански франк. Ако не успеете да обмените валута преди заминаване, ще може да го направите и във Френска Полинезия чрез АТМ банкомат. В Таити цените са крайни - без скрити такси или данъци.

 

Бакшиши във Френска Полинезия

Местните не очакват бакшиш от вас и не се чувствайте длъжен да оставяте нещо отгоре. Ако сте доволни от обслужването може да дадете бакшиш на персонала, но имайте предвид, че той може ви бъде върнат. При връщане на бакшиша, преценете дали да се опитате пак да го връчите, защото според обичаите във Френска Полинезия това може да бъде възприето като обида. Понякога, към сметката ви в ресторанта може да има бележка, напомняща за бакшиш. В този случай вече е нужно да оставите бакшиш.

Препоръчително е да не давате бакшиш, ако не ви бъде намекнато - така ще си спестите възможността да обидите някой местен във Френска Полинезия.

 

Говорими езици във Френска Полинезия

Френска Полинезия е френска територия и официалният език в страната е френски. Английският е силно разпространен, особено в туристическите области. Няма да имате проблем да се разберете с местните екскурзоводи или с хотелския персонал на английски. Естествено, знаеки френски, това ще е голямо предимство.

 

Щепсели и контакти във Френска Полинезия

Контактите и щепселите във Френска Полинезия са подобни на българските. За всеки случай вземете накрайник за такъв тип контакти (френски), ако не откриете лесно ще закупите такъв и на място.

 

Часова разлика между България и Френска Полинезия

Във Френска Полинезия няма лятно часово време. Островите са разположени в няколко часови зони, посочени от запад на изток: -12, -11:30 и -11.

 

Още информация за Френска Полинезия

  • Виза за Френска Полинезия: Не е нужна виза за Френска Полинезия за престой до 90 дни.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Френска Полинезия:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори