Мадагаскар

Африка
Малагашки ариари (MGA)
+1 час
127V / 220V

Пари и валута в Мадагаскар

Официалната валута на Мадагаскар е Малагашки ариари. За предпочитане е да носите евро с вас. Ариари може да обмените на летището, чрез банкомат или в банка. Най-добрият курс в Мадагаскар ще получите в банките. На някои места се приемат и евро и щатски долари за разплащане, но курсът ще е неизгоден. Най-добре е да обменяте точно толкова пари, колкото смятате, че ще похарчите, защото при отпътуване от Мадагаскар, курсът на летището е много неизгоден. Разплащането с кредитни карти не е разпространено в Мадагаскар. Тях може да ги ползвате само при авио компании и изискани хотели или магазини.

 

Бакшиши в Мадагаскар

Носете с вас дребни банкноти, в случай, че искате да оставите бакшиш. Давайте по 2000 ариари (около 1$) на пиколото в хотела ви в Магадаскар. 10 000 - 20 000 ариари на ден е идеален бакшиш за местния екскурзовод. В ресторантите из Мадагаскар  може да оставите подобна сума при добро обслужване или да закръглите нагоре сметката.

 

Говорими езици в Мадагаскар

Мадагаскар е френска колония до средата на миналия век. Официалните езици в Мадагаскар са френски и малагашки. Английският език е слабо разпространен и може да срещнете англоговорящ само в големите градове на Мадагаскар.

 

Щепсели и контакти в Мадагаскар

Напрежението на електрическата мрежа в Мадагаскар е различна за различните райони на страната. В някои е 127V, а в други 220V. Честота е 50Hz. Освен стандартните за България щепсели и контакти, в Мадагаскар се използват и такива по индийски стандарт. В някои райони на Мадагаскар се използват и още типове контакти, затова най-сигурно е да носите както адаптер, така и накрайник.

 

Часова разлика между България и Мадагаскар

Часовата разлика между Мадагаскар и България е + 1 час. Няма лятно часово време в Мадагаскар.

 

Още информация за Мадагаскар:

  • Виза за Мадагаскар: Нужна е виза за български граждани при посещение на Мадагаскар. Такива се издават от посолството на Мадагаскар в Москва.
  • Избягвайте пътуване из Мадагаскар нощем

  • В Мадагаскар хомосексуализмът е забранен .

  • Не пийте чешмяна вода в Мадагаскар! Използвайте само бутилирана.

  • Въпреки че Мадагаскар е смятана за сигурна страна не са рядкост отвличанията. Бъдете нащрек.

Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Мадагаскар:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори