Папуа Нова Гвинея

Австралия и Океания
Кина (PGK)
+8 часа
240V

Пари и валута в Папуа Нова Гвинея

Официалната валута в Папуа Нова Гвинея е Кина. Препоръчително е да обмените валута преди пристигането си в Папуа Нова Гвинея. Може да го направите в големите летища в района - Хонконг, Манила, Сингапур, Сидни и др. Причината е, че работно време на банките в Папуа Нова Гвинея често не е удобно за туристите и рискувате да останете без пари. В някои хотели в Папуа Нова Гвинея предлагат обмяна на валута, но курсът е неизгоден. Разплащането с кредитни карти е възможно само в големите хотели.

Бележка: Работното време на банките в Папуа Нова Гвинея е: От понеделник до четвъртък - от 9:00 до 15:00, в петък - от 9:00 до 17:00.


Бакшиши в Папуа Нова Гвинея

Даването на бакшиш в Папуа Нова Гвинея не е нито задължително, нито обичайно. Ако желаете да възнаградите персонала дайте сума по ваш избор в общата каса на заведението. В малките градове и села из Папуа Нова Гвинея не давайте пари или подаръци директно на някой местен. Консултирайте се с вашия екскурзовод - той трябва да се свърже с водача на местното общество. Обществата в Папуа Нова Гвинея са изключително сплотени и разпределят благата помежду си.

 

Говорими езици в Папуа Нова Гвинея

Официалните езици в Папуа Нова Гвинея включват няколко местни езика и английски. Може лесно да се разберете с папуасите на английски.

 

Щепсели и контакти в Папуа Нова Гвинея

Напрежението в електрическата мрежа на Папуа Нова Гвинея е 240V, 50Hz. Щепселите са стандартни за цяла Австралия и Океания и Аржентина. Пътувайте за Папуа Нова Гвинея с австралийски (аржентински) тип накрайник.

 

Часова разлика между България и Папуа Нова Гвинея

Часовата разлика между Папуа Нова Гвинея и България е +8 часа. От 2005-та година няма лятно часово време в страната.

 

Още информация за Папуа Нова Гвинея:

  • Виза за Папуа Нова Гвинея: Туристическата виза се получава на място в Папуа Нова Гвинея, срещу 100 кина. Валидността й е 60 дни.
  • Забранено е пушенето в превозни средства в Папуа Нова Гвинея.
  • Хомосексуализмът е забранен в Папуа Нова Гвинея.
  • Не е препоръчително да предприемате пътуване или да се разхождате нощем.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Папуа Нова Гвинея:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори