Съвети за Бурж ал Араб

Докато сте в Дубай винаги носете с вас вода заради големите жеги.

Полезно за Бурж ал Араб

Може да направите много хубави снимки на Бурж ал Араб от плажа Джумейра, особено по залез.

Времето

Карта на Бурж ал Араб

Зареди картата

Бурж ал Араб

Много редове и думи са се изписали за Бурж ал Араб. Бурж ал Араб е хотел в Дубай, Обединени арабски емирства (или ОАЕ накратко) и няма да е преувеличено ако кажем, че е най-известния хотел в света. Снимките на Бурж ал Араб са обиколили планетата и бързо са го превърнали в една от най-разпознаваемите сгради. Строителството на хотела започва в средата на 90-те години и официално приключва през 1999г. При завършването си, Бурж ал Араб се превръща в най-високият хотел в света - 321 метра. Към днешна дата (март 2013 г.), Бурж ал Араб заема четвърто място по височина, изпреварен от хотел Рюгьон (Северна Корея) и още два хотела в Дубай. Въпреки това, не е загубил нито капчица от славата си и продължава да бъде сред топ забележителностите в Дубай и Близкия изток. Широко разпространено е твърдението, че Бурж ал Араб е седемзвезден хотел - това не е вярно, тъй като хотелите могат да бъдат максимум 5 звезди. Останалите две звезди са му добавени за да се подсили мнението за предлагания лукс и разбира се - реклама.

 

Интересни факти за Бурж ал Араб

Бурж ал Араб е любопитна тема за любителите на пътуванията, особено при положение, че почти всеки факт е свързан с рекорд. Както вече казахме, Бурж ал Араб е бил най-високият хотел в света. Бурж ал Араб е погрешно определян за най-скъпия и луксозен в света. В класацията ни Най-скъпите хотели в света, Бурж ал Араб се намира едва на 12 позиция.  Въпреки това, апартаментите му са изключително красиви и удобни (и скъпи разбира се) и лесно ще задоволят и най-капризните клиенти. В някои от апартаментите на Бурж ал Араб дори има елементи изработени от злато, а най-големият апартамент е цели 780 квадратни метра. Строежът му е глътнал 650 милиона щатски долара, което при 60 етажа прави по близо 11 милиона долара на етаж. Погледнат отстрани, Бурж ал Араб е с формата на корабно платно. Има теория, че архитектът е искал да вплете християнски символ при строежа на хотела и го е направил чрез основната конструкция и най-горния ресторант. Гледани от морето двете заедно образуват кръст. Говори се, че е забранено снимането на Бурж ал Араб откъм водата, но в интернет лесно могат да се открият такива снимки. Друга забележителност в Бурж ал Араб са двата му ресторанта. Единия се намира под морското равнище, а другият почти на неговия връх. От втория ще имате възможност да гледате градския пейзаж на Дубай от високо, докато се храните.

 

Къде се намира Бурж ал Араб?

Бурж ал Араб се намира близо до плажа Джумейра в Дубай. За построяването му е изграден специален, изкуствен остров, отстоящ на 280 м. от брега. До него се стига по нисък мост, свързващ го с брега. Като забележителност в Дубай, Бурж ал Араб е достъпен за туристите, дори и да не са негови гости. Често пред хотела има големи опашки от туристи и задръствания от свръх скъпи коли, може да се наложи да почакате доста, преди да успеете да го разгледате. Най-лесно ще стигнете до Бурж ал Араб с такси, но на главното шосе до него има и автобусна спирка. Ако сте решили да се разхождате из Дубай хотелът се намира на около 15 км (3 ч. пеш) от Бурж Халифа (най-високата сграда в света).

 

Разстояние между Бурж ал Араб и други забележителности в Дубай

  • Ски пистата в Дубай - 1 час пеша
  • Палмата Джумейра -  1 ч. пеша по главния булевард до Бурж ал Араб
  • Международното летище в Дубай - 30 минути с кола

 

Карта на Дубай - Бурж ал Араб и други забележителности в Дубай

Карта с най-големите забележителности в Дубай. Със зелено е очертан 1. Бурж ал Араб. С червено са отбелязани: 2. Палмата Джумейра; 3. Ски пистата в Дубай; 4. Бурж Халифа; 5. Светът.

 

Кога е най-подходящото време да посетим Дубай и Бурж ал Араб?

Температурите в Дубай и ОАЕ са изключително високи почти през цялата година. Често те надвишават 40 градуса и не се препоръчва да ходите през лятото. Най-доброто време за екскурзия до Дубай и Бурж ал Араб е през периода декември - март. Тогава температурите са сравнително ниски (по дубайските стандарти).

 

Още информация за Бурж ал Араб

Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Бурж ал Араб:

Съвети за Бурж ал Араб

Докато сте в Дубай винаги носете с вас вода заради големите жеги.

Полезно за Бурж ал Араб

Може да направите много хубави снимки на Бурж ал Араб от плажа Джумейра, особено по залез.

Времето

Карта на Бурж ал Араб

Зареди картата

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори