България

Европа
Български лев (BGN)
0 часа :)
230V

България е популярна лятна туристическа дестинация, като напоследък започва да е популярна в Европа и със своите зимни курорти. Най-големият плюс на българския туризъм е, че предлага евтина почивка на посетители си. Още преди 1989 година българското черноморие е предпочитана дестинация за почивка за жителите на целия Съветски съюз. След промените, България набира бързо популярност в Западните държави като например Великобритяния и Германия. Въпреки че не предлага същото качество на услуги, както своите основни конкуренти в бизнеса с почивки и услуги, България е посещавана от няколко милиона туристи годишно. Основен проблем за чужденците (както и на българите) да организират своята почивка в България е лошата инфраструктура.

Освен с морето си, България напоследък печели популярност и заради своите планини и живописна природа. Сигурни сме, че всеки, който е ходил на обиколка из някоя българска планина е виждал поне един чужденец. България е и държавата с над 2000 пещери, които представляват особен интерес за чужденците, тъй като това е нещо нетипично за Западна европа. Най-интересните места за посещение са събрани в сборника „100те национални туристически обекти”, като в този списък присъстват забележителности от всякакво естество - природни, исторически и архитектурни забележителности, както и планински върхове и интересни места сред българската природа.

През летните месеци на голямо посещение се радват Седемте рилски езера, както и върховете първенци на българските планини - Черни връх, Вихрен, Мусала и Ботев. За столичани е изключително удобно да отидат до Черни връх или Камен дел във Витоша през уикенда. Определено летния сезон е по активнен от всички други сезони през годината за туризъм, но българската зима също има своя чар. Все пак ви препоръчваме да сте добре подготвени и информирани преди да предприемете пътуване или още повече планински преход или изкачване на връх през зимата, тъй като атмосферните условия са тежки и непрепоръчителни за неопитни хора.

През зимната си почивка голяма част от българите предпочитат курортите Банско и Боровец, които са центровете на българския зимен туризъм. Боровец е най-близкият курорт до София, което в някои аспекти е решаващо при избора на място за почивка от жителите на София. Тъй като Банско за много хора е синоним на Слънчев бряг - шумотевица и бурен нощен живот, съседният град на Банско - Добринище е далеч по-спокоен и тих.

Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за България:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори